Meksikolainen ruoka: Suosituimmat mausteet ja niiden käyttö

Salaisuudet aitojen makujen takana

Meksikolaisen keittiön sydän sykkii mausteiden rytmissä, jotka herättävät eloon ruokien sielun ja tuovat esiin niiden ainutlaatuisen, sykähdyttävän olemuksen. Chili on epäilemättä meksikolaisen ruokakulttuurin tunnetuin kulmakivi, ja moninaiset chililajikkeet, kuten jalapeño, serrano ja habanero, ovatkin keskeisessä roolissa antamassa ruoille niiden tunnusomaista tulisuutta.

Chilit voivat olla tuoreita, kuivattuja tai jauhettuja, ja niiden käyttö määräytyy halutun tulisuuden ja valmistettavan ruokalajin mukaan – esimerkiksi habanero tuo ruokaan voimakasta tulisuutta, kun taas jalapeño on miedompi vaihtoehto.

Mausteiden värikäs kirjo

Korianteri, joko tuoreena tai kuivattuna, on myös keskeinen ainesosa meksikolaisessa keittiössä. Sen virkistävä ja hieman sitruunainen maku sopii erinomaisesti esimerkiksi tacojen ja salsakastikkeiden maustamiseen. Korianterin lehtiä käytetään yleensä tuoreina, kun taas siemenet, eli korianterin siemenet, murskataan ja lisätään ruokiin mausteeksi. Kumina, joka tunnetaan mausteisesta ja hieman pippurisesta maustaan, on olennainen osa monia meksikolaisia ruokia, kuten chili con carnea sekä erilaisia papu- ja liharuokia. Se tuo ruokiin syvyyttä ja lämpöä, ja sitä käytetään usein yhdessä muiden mausteiden kanssa tasapainottamaan ja rikastamaan ruokien makuprofiilia.

Meksikolaisen ruoan valmistaminen kotona voi olla todellinen ilon ja makujen juhla, kunhan mausteiden käyttöön totuttelee vähitellen. Aloita lisäämällä mausteita vähitellen, jotta löydät juuri oikean makuyhdistelmän. Voit esimerkiksi lisätä chilijauhetta pienissä erissä, kunnes ruoka saavuttaa toivomasi tulisuuden. Mausteiden käyttö ei ole pelkästään reseptien noudattamista, vaan myös oman makumaailman tutkimista ja uusien makuelämysten löytämistä. Kokeile vaikkapa lisätä hieman kuminaa perinteiseen tomaattikastikkeeseen ja huomaa, miten se muuttaa ruokalajin makua.

Maya Bar & Grill

Mayassa haluamme tarjota asiakkaillemme aitoja meksikolaisia makuja ja elämyksiä – tervetuloa vieraaksemme! Voit saapua myös ilman pöytävarausta, kaikista ruuhkaisimpina aikoina voit odotellessa nauttia baarimestarimme loihtiman drinkin baarin puolella.

Varaukset ja tiedustelut:

Puhelin: 09 666 554
Sähköposti: varaukset@maya.fi